Когато Райън Сърхент започва кариерата си през 2008 г., той осъзнава нещо плашещо – имотните агенти трябва да се справят напълно сами.

За разлика от корпоративния свят, където шеф може да определя вашия график, агентите отговарят за структурирането на собствените си дни, за намирането на нови клиенти, за проучването на имоти и за финализирането на сделки.

"Няма шеф, няма ментор," казва Сърхент пред Business Insider. "Ядете това, което сте убили." В тази среда за Сърхент става ясно върху какво точно трябва да наблегне – неговото време.

С напредването на неговата кариера, по време на която генерира продажби на имоти на стойност 10 млрд. долара за 16 години като агент, отваря своя имотна агенция и посредничи при продажбата на най-скъпия апартамент в Ню Йорк, Сърхент си създава стратегия за управление на времето – 1 000-минутното правило.

Сърхент казва, че всеки разполага с 24 часа, или 1 440 минути в денонощието. Около 440 от тези минути (7.5 часа) се отделят за храна, сън и време със семейството. Останалите 1 000 минути са време, което всеки ден всеки може да използва, за да напредва в кариерата си и да постига целите си.

"1 000-минутното правило ми помага да действам бързо при вземането на решения," обяснява Сърхент.

Ето как действа то:

Гледайте на всеки ден като на времева банка с нов депозит от 1 000 долара

С 1 000 минути на разположение всеки ден, Сърхент гледа на деня си като на отрязъци от по 15 минути.

Тези сегменти след това се подреждат, така че най-добре да отговарят на краткосрочните цели на Сърхент - като работа, която трябва да свърши във връзка с компанията, както и на дългосрочните му цели.

Да имате собствен бизнес, обяснява Сърхент, означава да имате едновременно големи амбиции, като желанието да станете водещата имотна агенция в Ню Йорк, и бързи задачи за вършене.

"Винаги трябва да вземате не толкова важни решения, като например дали да се храните сега или по-късно?", казва Сърхент пред BI. От съществено значение, според него, е да не се увличате прекалено много по малките откъслеци от време.

Сърхент задава големите цели за своя бизнес в началото на годината, като определен обем продажби на имотната агенция и изчислява времето часове, което ще е необходимо, за да се постигнат тези цели, обяснява той в своя канал в YouTube.

Когато разпределя времето си всеки ден, той обвързва 15-минутните периоди от време с тези водещи цели. Ключовото предварително условие на 1 000-те минути е да не позволявате на нито едно препятствие да извади деня ви извън релси.

Сърхент обича да сравнява минутите с долари. Когато нещо се обърка, като среща - която не води до нищо или оглед, който не е довел до сделка, той не губи целия си ден в размисли за разочарованието.

"Ако някой провали 15 долара, не изхвърляте останалите 985 долара, това е глупаво," обяснява той. По подобен начин, ако някой помоли за час от времето на Сърхент, той мисли за стойността на този час в деня му като цяло. "Това са 60 Райън долари," обяснява Сърхент.

1 000-минутното правило може да бъде изтощително и възнаграждаващо

Най-големият недостатък на правилото е липсата на гъвкавост, казва Сърхент. "Понякога е хубаво да си поговориш за час с някого и да не се придържаш толкова много към календара си," обяснява той. "Може би един ден ще стигна и до това."

За сега обаче за брокера-звезда е важно да продължи да работи на пълни обороти.

Сърхент прогнозира, че тъй като все повече млади хора работят на свободна практика и имат по няколко източника на доходи, 1 000-минутното правило би могло да помогне за справяне с предизвикателствата, свързани с управлението на времето, когато човек сам си е шеф.

Той се надява прохождащите в бизнеса да гледат на 1 000-миниуното правило като на "път към по-голяма честност и автентичност за това, което наистина искате в живота и къде искате да стигнете след една, три или пет години."