Lego обяви, че пуска на пазара първите комплекти, вдъхновени от видеоиграта Fortnite. Те включват емблематични герои и превозни средства от оригиналната игра, съобщава Engadget.

Комплектът Battle Bus от 954 части, който струва $100, е реплика на емблематичния балон с горещ въздух на колела, допълнена с подвижен покрив и герои като Meowscles, Raven и Cuddle Team Leader.

Комплектът от 1414 части Peely Bone изглежда ще се хареса повече на колекционерите, отколкото на децата. Той се вгражда в гигантска версия на редкия герой на Fortnite, който е наполовина банан и наполовина скелет. Комплектът се предлага с аксесоари като брадва и оръдие за боя. Този комплект също струва $100.

Любимецът от играта Supply Llama също получава свой Lego комплект. Той е от 691 части и позволява на феновете да изградят емблематичния герой, заедно с цял куп тематични аксесоари. Комплектът с ламата струва $40, което е сравнително ниска цена, на фона на включените части.

И накрая, има малък комплект Durrr Burger, който е насочен основно към децата. Той се състои от 193 части и се вгражда в ресторантите на Fortnite. Комплектът дори разполага с маслина, набучена на клечка за зъби, и струва само $15.

Всички ткомплекти са налични за предварителна поръчка направо от Lego, но доставката им ще отнеме известно време. Комплектите няма да се предлагат официално до 1 октомври.