Френският милиардер Бернар Арно е отчел по-голям спад в богатството си, отколкото всеки друг от 500-те най-богати души в света, сочат данни от индекса на милиардерите на Bloomberg. Това се случва на фона на по-слабото търсене на луксозни стоки през годината. 

Основателят и главен изпълнителен директор на LVMH е изгубил 20 млрд. долара от началото на 2024 г., след отчетен спад на печалбата на компанията и поевтиняване на книжата ѝ. 

Състоянието на най-богатия човек в Китай - Чжун Шаншан се е свило с 18 млрд. долара, с което той се нарежда на второ място в негативната класация. 

Междувременно, Илон Мъск, който към днешна дата продължава да е най-богатият човек в света, изгуби рекордните 21.7 млрд. долара само за ден, след разочароващите тримесечни резултати на Tesla. Акциите на компанията поевтиняха с 12% само за ден, което понижи богатството на Мъск до 244 млрд. долара. 

Еднодневното понижение е петото най-голямо в 12-годишната история на индекса на Bloomberg. Дори и след този спад, Мъск все още е с 41 млрд. долара по-богат от Джеф Безос. 

Бернар Арно остава трети със 185 млрд. долара, а общо 13 души притежават по над 100 млрд. долара.