Основателят на Amazon Джеф Безос е купил един от най-желаните самолети на пазара Gulfstream G700, според информация от JetSpy и Джак Суйни - студентът, който стана известен с проследяването на самолетите на Илон Мъск и Тейлър Суифт. 

G700, чиято цена е около 80 млн. долара, е четвъртият самолет в колекцията на Безос. 

Данни на JetSpy сочат, че милиардерът притежава два модела Gulfstream G650, както и по-малък Pilatus PC-24. Заедно с последната покупка, Безос има самолети на обща стойност 200 млн. долара. 

Подобно на PC-24, от Федералната авиационна администрация за собственик на новия самолет е записана компанията TVPX Aircraft Solutions. 

G700 беше сертифициран през март, като първите два самолета бяха доставени на подразделението за частни самолети на Qatar Airways, а един беше поръчан от Илон Мъск.

От данните на JetSpy става ясно, че самолетът, регистриран като N11AF, вече е доставен на Безос на 10 юли, като в последните дни е направил и доста полети. 

Миналата неделя G700 посети Ибиса, където малко по-късно Безос и годеницата му Лорън Санчес бяха заснети да се отправят към новата им яхта, която е на стойност 500 млн. долара.  

Според JetSpy, в последните 39 дни новият самолет на милиардера е направил 28 полета, генерирайки 264 тона въглероден диоксид. Това е 17 пъти повече, отколкото средният американец ще генерира в рамките на една година.