От днес на пазара за растеж BEAM на Българската фондова борса се търгуват облигациите на И Ел Джи.

Компанията обединява онлайн платформа за лизинг, покупка и наем на употребявани автомобили, онлайн платформа за дългосрочен наем на автомобили, компания за финансов лизинг на автомобили и компания за лизинг на автомобили, която оперира в Северна Македония.

И Ел Джи пласира всички предложени 5000 облигации по време на IPO-то си в края на месец юли, като имаше и презаписване. Това е втората емисия облигации, реализирана успешно на пазара за растеж. 

Собствениците възнамеряват да насочат набраните средства в размер на 5 млн. евро към развитие на дъщерните си дружества, като целят да разширят предоставянето на лизингови услуги.

Мениджър на емисията е един от водещите инвестиционни посредници в България – Евро-Финанс АД.

По време на церемонията по биене на камбаната в БФБ, с която се отбелязва първият ден от търговията на емисията, изпълнителният директор на борсовия оператор доц. Маню Моравенов поздрави новото дружество, като пожела на собствениците да надскочат своите цели за развитие и растеж на компанията.

"Надяваме се един ден да достигнете максималния размер на финансиране чрез пазар beam, а като следваща стъпка - и сегмента EuroBridge, където ще може да се търгувате с най-големите компании в Европа. Вие отваряте една нова иновативна страница във вашия сектор, заедно с всички допълнителни услуги, които предоставяте на своите клиенти, което вещае един добър бизнес модел“.

Асен Асенов, един от основните акционери в компанията, заяви:

"Нашата емисия е най-голямата досега на beam пазара като стойност, което е атестат за добрия продукт, който структурирахме заедно с мениджъра на емисията и благодарение на съдействието на БФБ.  Силният интерес към облигациите на И Ел Джи е както оценка за аткрактивната фиксирана доходност, така и резултат за успешния ни бизнес модел. Това е само първата ни стъпка на пазар beam и смятаме, че перспективите на българската борса са добри“.