Напредва строителството на два нови парка във Враца, съобщава Дарик Враца.

Сред тях е многофункционалната детска площадка в квартал „Младост“, където са положени основите на осветителните тела, настилки и бордюри. Изграден е довеждащият кабел до обекта и е извършен монтажът на металната конструкция над детската площадка.

Продължава работата и в парка „Сениче“, където се изграждат околните улици, очертаващи парковото пространство, а голяма част от площадковата инфраструктура е изградена. Към средата на месеца предстои да започне работа по трасирането на алейната мрежа.

Междувременно, във Варна започна проектиране на дейностите по благоустрояване на парк „Младост 1“, който е разположен на терен от близо 20 декара в пространството между ул. „Мечтание“ и детските градини „Морска звездица“ и „Синчец“. 

В момента се изготвя технически проект за изграждане, основен ремонт и реконструкция на парка. Целта е да се създаде модерна и съвременна многофункционална паркова и рекреационна зона за отдих и различни видове спорт. 

Успоредно с парк „Младост 1“ се предвижда и изграждането на още един парк – Република. Той е с площ от близо 22 декара и също се намира в район „Младост“.

Двата парка се финансират по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерство на финансите, по която Община Варна получава 100 млн. лв. Парковете са на обща стойност над 11 млн. лв.

Повече за новите паркове във Враца ще откриете тук, а за тези във Варна тук