Проучване сред 4000 хотела по света разкрива най-изненадващите и екстравагантни предмети, които гостите са поискали да бъдат доставени в стаите им.

Едно от забележителните искания е вана, пълна с вода от марката Evian, за да може детето на семейството да се изкъпе в „най-чистата“ налична вода.

Други гости имат още по-уникален вкус. Хотелите са молени да доставят всичко - от прясно козе мляко до хотдог с хайвер, за да задоволят капризите на клиентите си, разкрива изследването на Hotels.com.

Някои летовници имат специфични виждания за обслужването по стаите - например как трябва да се сервира храната. Например, персоналът на хотел е помолен да сервира изгорял, а не леко затоплен тост. Други гости искат точно определено количество храна - 2 кг банани.

Глезенето на домашни любимци е друг аспект на настаняването, с който хотелският персонал трябва да се справя. Докладът Hotel Innsights разкрива заявки за персонализирани менюта без алергени за домашни любимци с опции, като ястия без глутен или млечни продукти.

Какво правят хотелиерите, за да гарантират, че нуждите на гостите им са напълно задоволени?

Оказва се, че местата за настаняване се адаптират и са въвели специални политики, чрез които да се погрижат за необичайните капризи на клиентите си.

Например, хотел W Osaka е инсталирал бутон „Каквото и когато и да е“, за да позволи на гостите да поръчат всичко по всяко време.

Междувременно, хотел Hospes Maricel & Spa в Палма де Майорка предлага Beauty Room Service, благодарение на кояко гостите могат да се отдадат на високотехнологични козметични процедури в уединението на стаята си.