Bank of America обяви, че 32 милиона клиенти са използвали виртуалния й асистент, който им позволява да проверяват плащания на сметки, баланси и да следят разходите в мобилното приложение за банкиране, над 1 млрд. пъти от пускането му през 2018 г.

Банките от Уолстрийт напоследък се фокусират върху разширяването на дейността си в сферата на дигиталното банкиране, инвестирайки сериозно в развойна дейност и придобивания, за да отговарят на клиентското търсене и като начин за намаляване на разходите във физическите си клонове.

„Bank of America инвестира 3 млрд. долара или повече в нови технологични инициативи всяка година от повече от десетилетие, в това число значителни инвестиции в изкуствения интелект," казва Адитя Бхасин, главен технологичен директор, цитирана от Reuters.

От BofA обявиха, че Erica - виртуалният асистент на втората най-голяма банка в САЩ, има по около 1.5 млн взаимодействия с клиенти на ден. Клиентите използват Erica, за да се информират за трансакции по сметките си, да получават уведомления за възстановяване на средства от търговци и дублиращи се такси, както и за други неща.

BofA също така планира да предложи през първото полугодие на 2023 г. възможността потребителите да се свързват с финансови специалисти чрез Erica, за да се осведомяват по най-различни финансови въпроси, свързани с ипотечни кредити и кредитни карти.

BofA се очаква следващата седмица да обяви финансовите си резултати за третото тримесечие, като прогнозите на анализаторите са за спад в тримесечната печалба и увеличение на провизиите за лоши кредити.