Звездата на НБА Кевин Дюрант е поредната спортна легенда, която придоби отбор от щатската лига по пикълбол.

Това е спорт, който е смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса.

Крилото на Бруклин Нетс и неговият бизнес партньор Рич Клейман обявиха сделката чрез инвестиционната им компания Thirty Five Ventures (35V). Финансовите параметри не са известни.

Дюрант последва други известни спортисти, които вече притежават отбор в лигата по пикълбол. Преди него такива покупки направиха четирикратният шампион от НБА Леброн Джеймс, бившият играч по американски футбол Дрю Брийс, както и легендата Том Брейди, който е с шест спечелени титли в NFL.

Самата игра пикълбол стана популярна по време на пандемията, след като редица известни личности започнаха да я практикуват.

През септември видео, публикувано в Twitter, показа как я играе Кевин Дюрант. 
 


Неговият съдружник Рич Клейман обяви, че двамата желаят да изграят отбор от нулата и да го изведат до върха в лигата.

Всеки собственик на отбор по пикълбол получава дял и от самата лига. Ето защо редица знаменитости вече се редят на опашка в желанието си да закупят спортен тим.

От лигата дори обявиха, че след като Леброн Джеймс е придобив свой отбор, те са получили хиляди молби за покупки и от други желаещи.

В желанието да се увеличава лигата, през следващата година ще бъдат добавени нови 4 тима, с което те ще достигнат 16. Ще се организират 6 турнира, като наградният фонд ще е 2 млн. долара.

По данни от 2021 г., общо 4.8 млн. души в САЩ играят пикълбол.