Основните индекси на Уолстрийт записаха втора поредна положителна сесия вчера. Dow Jones Industrial Average се повиши с 1.31%, докато S&P 500 добави 0.96%, а технологичният Nasdaq Composite затвори с 0.85% нагоре.

Инвеститорите очакват резултатите от днешните междинни избори в САЩ. Те ще определят коя от двете големи партии в страната ще контролира Конгреса и ще определя бъдещите политики и държавни разходи.

Евентуални пазарни реакции вероятно ще са свързани с това дали републиканците ще си върнат Камарата на представителите, Сената или и двете камари на Конгреса.

На Уолстрийт също така ще следят отблизо очакваните по-късно през седмицата данни за индекса на потребителските цени и до каква степен повишенията на лихвите от страна на Федералния резерв са ограничили инфлацията.

Тези данни може също така да определят следващите стъпки на централната банка на САЩ. Поредно повишение на инфлацията с повече от очакваното може да окуражи Фед да вдигне агресивно лихвите и през декември.

На валутните пазари доларът беше възпрян от силното представяне на китайския юан и други валути, чувствителни на китайския икономически растеж, тъй като пазарите се надяват рестриктивната политика на страната за нулева толерантност към COVID-19, в крайна сметка, да бъде облекчена.  

Юанът записа най-добрия си ден от две години в петък и запази по-голяма част от ръста вчера, като днес се търгува на ниво от 7.2200 спрямо долара.

Еврото, което е свързано чрез германския износ за Китай, вчера възстанови паритета си с долара и се движеше около нивото от 1.0026.

Цените на петрола тръгнаха нагоре след отчетените вчера понижения, като щатският лек суров петрол (WTI) поскъпва с 0.06%, а брентът с 0.16%.

Спот цената на златото остава без промяна на ниво от 1 673.9 долара за тройунция, докато инвеститорите изчакват данните за инфлацията.