Феновете на шампанското са толкова ентусиазирани от вдигането на COVID ограниченията, че буквално оставиха Moet Hennessy без налични запаси.

„Запасите ни са на изчерпване“, казва главният изпълнителен директор на компанията Филип Шаус, като уточнява, че има предвид част от най-скъпите пенливи вина, произвеждани от Moet Hennessy.

Добрата новина за почитателите на шампанското е, че през следващата година се очаква запасите отново да са попълнени на обичайните нива.

След първоначалния спад на потреблението в началото на пандемията, днес богаташите харчат все повече пари за луксозни стоки.

Заради недостига на част от суровините и по-високите им цени, от компанията планират да вдигнат цените на шампанското през следващите месеци.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton наскоро обяви тримесечните си резултати, които показаха ръст във всяко от петте подразделения на компанията.

Общите приходи на групата, обхващаща 75 луксозни бранда, възлезе на 56.5 млрд. евро към третото тримесечие на годината спрямо 44.17 млрд. евро за първите 9 месеца на 2021 г. Ръстът по този показател е 28%.

Основни причини за по-високите приходи са постъпленията от пазарите в Европа, Япония и САЩ, за сметка на понижението на продажбите в Китай.