На 24 ноември Атина ще стане домакин на серията Mastercard Fintech Engage, в която финтех компании от Балканите могат да кандидатстват за място във финалния кръг на глобалната програма Start Path.

Събитието започва в четвъртък със състезание за иновативни компании от Балканския регион, които ще имат възможността да представят своя бизнес план, проекти и да популяризират работата си пред лидери във финансовия сектор, финтех компании, инвеститори и venture capital фондове.

Двете компании, които се откроят в презентациите си в Атина, ще имат възможността да се състезават в основното събитие, което ще се проведе в Берлин през 2023 г. и ще събере победителите от всички регионални събития за голямата награда: място във финалната фаза на подбор на Start Path на Mastercard – глобална инициатива за предоставяне на оперативна подкрепа и търговския опит на Mastercard, необходими за развитието на стартиращите компании във финтех сектора. 

Регистрацията за България в отворена на платформата тук

В допълнение към състезанието, Mastercard Fintech Engage в Атина включва и панели с основатели на стартъпи, висши ръководители на глобални технологични компании, venture capital фондове, както и представители на банките и правителството в Гърция, Кипър, Малта, Румъния, България, Сърбия и Израел.

Основната тема на дискусиите ще бъде ролята, която платежната индустрия ще играе в метавселената и набирането на финансиране. В допълнение, финтех експерти и участници в Start Path ще споделят собствените си истории за успехи след включването им в програмата и опита си в работата с мрежата от ключови заинтересовани страни от екосистемата в региона.

„Иновациите са в основата на всичките ни дейности в Mastercard. Финтех екосистемата на Балканите демонстрира значителен растеж през последните години и ние се гордеем, че активно подкрепяме стартиращите компании да растат и да имат положително въздействие върху обществото със своите иновативни решения.

Очакваме с нетърпение срещата със специалисти и представители на сектора от България, които ще направят следващите големи крачки за индустрията и ще определят бъдещите тенденции", допълва Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

Поканата за участие в конкурса е отворена за стартиращи финтех компании от Гърция, Кипър, Малта, Румъния, България, Сърбия и Израел. Повече информация и регистрация, която дава достъп до събитието, можете да направите тук: www.f6s.com/mastercard-fintech-engage/apply