Фючърсите на щатските индекси се търгуват разнопосочно тази сутрин, тъй като инвеститорите продължават да преценяват финансовите отчети и втвърдяването на тона от страна на Федералния резерв.

Доларът и доходността по щатските държавни облигации отчетоха ръст вчера, след като президентът на подразделението на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че лихвените нива трябва да достигнат диапазона между 5% и 7%, за да може ефективно да бъде ограничена инфлацията.

Това беше удар по очакванията на инвеститорите, които бяха за повишение на лихвите до 5%. 

Доходността по двегодишните щатски държавни облигации се покачи отново до 4.46%. Така тя се намира на 69 пункта над тази по 10-годишните книжа, което представлява най-голямата инверсия на лихвената крива от 1981 г. и е индикатор за предстояща рецесия.

Фючърсите на щатските индекси се търгуват разнопосочно тази сутрин, тъй като инвеститорите продължават да преценяват финансовите отчети и втвърдяването на тона от страна на Федералния резерв.

Фючърсите на индекс Dow Jones Industrial Average отчитаха ръст от около 0.1%, тези на S&P 500 се търгуваха без промяна, а фючърсите на технологичния Nasdaq-100 бележат повишение от 0.19%.

Вчерашната сесия донесе нови понижения на основните индекси, като S&P 500 се понижи с 0.31%, а технологичният Nasdaq Composite изгуби 0.35%.

След поскъпването при долара днес отново последваха разпродажби, като доларовият индекс се понижи до 106.460, доближавайки се до тримесечното дъно от 105.30, докоснато по-рано през седмицата. Доларът също така поевтинява до 139.78 спрямо йената, но се задържа над достигнатия наскоро минисмум от 137.67.

Еврото запази позиции при 1.0376 долара, след като отстъпи от четиримесечния си връх от 1.0481, достигнат във вторник.

Президентът на ЕЦБ Кристин Лагард се очаква да говори по-късно днес, като речта й може да предостави насоки за посоката на политиката на финансовата институция.

На суровинните пазари повишението при долара и лихвите по щатските държавни облигации остави цената на златото при 1 762 долара за тройунция, след като по-рано през седмицата тя достигна 1 786 долара.

Фючърсите на петрола възстановиха част от загубите си днес, но все още отчитат сериозни загуби за седмицата на фона на опасенията относно търсенето в Китай и дори още по-високите лихви в САЩ.

Брентът поскъпва със 79 цента - до 90.57 долара за барел, но бележи спад от 5.5% за седмицата, докато фючърсите на щатския лек суров петрол се оскъпиха с 92 цента, до 82.56 долара за барел.