Основните щатски борсови индекси записаха понижения във вчерашната волатилна сесия.

Dow Jones се понижи с 0.13%, до 33 700.28 пункта. Спадът на индекса беше ограничен от поскъпването на акциите на Disney с 6.3%, след като стана ясно, че Боб Айгър се завръща начело на компанията.

В същото време, S&P 500 и технологичният Nasdaq Composite затвориха с 0.39% и 1.1% надолу, респективно.

През уикенда Китай отчете първите смъртни случаи от COVID-19 в континенталната част на страната от май. Това породи страхове сред инвеститорите, че ограниченията, които имат за цел да забавят разпространението на вируса, може да се върнат, което, от своя страна, би навредило на бизнеса.

Пекин предупреди вчера, че страната е изправена пред най-сериозния тест на пандемията, което предизвика опасения сред инвеститорите относно предстоящи ограничения в придвижването на гражданите.

Днес доларът ограничи част от вчерашния си ръст, след като инвеститорите се насочиха към валутата убежище вследствие на случващото се с COVID-19 в Китай.

Доходността по повечето щатските държавни облигации днес бележи ръст на фона на очакванията за допълнителни повишения на лихвите от страна на Федерлания резерв. Доходността по 10-годишните книжа се повиши с шест базисни пункта.

Цените на петрола се повишиха леко по-рано днес - ден, след като Саудитска Арабия опроверга медийна публикация, че обсъжда увеличение на доставките на петрол със страните от ОПЕК и техните съюзнички. 

Щатският лек суров петрол поскъпна с 0.27%, до 80.26 долара за барел, докато брентът се оскъпи с 0.19% - до 87.79 долара за барел.

Златото се търгуваше на цена от 1 738.39 долара за тройунция.