Министърът на туризма Илин Димитров е поканил милиардера Илон Мъск да му покаже на живо Белоградчишките скали и крепостта около тях.

„Написах му съобщение в Twitter и го поканих да посети България, като лично ще го заведа да разгледа нашата забележителост“, заявява пред TravelNews министър Димитров, цитиран от darik.bg.

От Министерството на туризма днес ще изпратят и официална покана до Мъск, след като Илин Димитров се прибере от Турция, където е на посещение. Министърът посочва, че ще покани още в България Хидетака Миядзаки - създателя на видео играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярния писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин.

Twitter

Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която вчера предизвика интереса на Илон Мъск.

Илон Мъск хареса Белоградчишките скали. Припозна в тях пейзаж от популярна видео игра

Илон Мъск изрази днес учудването си при публикуването в Twitter на снимка на Белоградчишката крепост и скалите. Той мислил, че е от компютърна игра.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск в профила си в Twitter – социална мрежа, която придоби наскоро, под кадъра на Владислав Терзийски, споделен от профила Anc_Aesthetics.

Еlden Ring е една от най-популярните видео игри през тази година. Тя е екшън ролева игра, като историята е дело на софтуерния инженер Хидетака Миядзаки с тясното сътрудничество на автора на фентъзи романите „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин.