Първата българската компания за покупка и продажба на смартфони втора употреба - Swipe.bg, приключи рунд за финансиране в размер на 1 млн. лв.

Инвестицията ще се използва за разрастване и разширяване бизнеса, както и на пазара за покупка и продажба на употребявани телефони у нас.

Парите са набрани от два фонда, които работят предимно с публични средства от Фонда на фондовете - Витоша Венчър Партнърс и НюВижън 3, както и от разпознаваеми бизнес ангели.

Сред тях са Питър Барон и Денис Горбунов от tbi bank, Данета Желева от Индустриален холдинг България, Георги Брашнаров от Немечек България, Пресиян Каракостов от PhoneArena, както и други от мрежата на CEO Angels.

Swipe.bg

Swipe.bg е основана през септември 2021 г., а работа стартира активно през октомври същата година. Основателите й са Михаил Димитров, финансист с богат мениджърски опит, придобит в „Карол инвестмънт“, „Нова броудкастинг груп“ и OLX; Огнян Попов, предприемач, създател на Broshura.bg, придобита от немската Offerista Group в началото на 2020 г.; и Никола Павлов, съосновател и технически директор на "Grabo".

“Стартирахме Swipe.bg за изграждане на по-добър и сигурен пазар за покупка и продажба на качествени мобилни устройства. Същевременно, с дейността си подпомагаме и за намаляването на въглеродния отпечатък”, споделят основателите относно раждането на идеята.

Въпреки че компанията все още няма пълна финансова година, очакванията на Димитров са приходите за тази година да надхвърлят един милион лева.

В настоящия момент Swipe.bg работят 14 човека, като екипът продължава да се разраства, търсейки специалисти по продажби с фокус развитие и на корпоративни канали.