GoTo Group е най-зле представящата се технологична компания на борсата, която през 2022 г. е набрала поне 500 млн. долара от своето първично публично предлагане.

Книжата на индонезийския стартъп, предлагащ дигитални решения за бизнеса, отчетоха в петък спад за 10-а поредна сесия. С това загубите за инвеститорите, след листването на борсата, вече са 61%.

Разпродажбите по позицията идват заради притесненията, че двама от големите акционери - Alibaba Group Holding Ltd. и SoftBank Group Corp., ще продадат книжата си след изтичане на т.нар lock up период (бел. ред. период, в който мажоритарните собственици и големите акционери не могат да се разпореждат с акциите си).

Книжата на GoTo Group поевтиняха с максимално позволеното дневно понижение във всеки от дните на предходната седмица.

В последните 18 месеца акциите на редица други компании също отчетоха понижения, след като ранните инвеститори започнаха да продават.

Подобни действия бяха наблюдавани при индийската Zomato и SenseTime Group Inc., листнала се в Хонконг.

Най-голямата технологична компания в Индонезия е загубила около 22 млрд. долара от пазарната оценка след достигането на най-високата си цена през юни. GoTo Group успя да набере 1.1 млрд. долара от своето първично публично предлагане, а акциите поскъпнаха с 13% в първия ден на търговията.

Книжата на ASR Microelectronics, също набрала 1.1 млрд. долара от своето IPO, губят 57% след листването на борсата в Шанхай.