Инфлуенсърите помагат на брандовете да промотират продуктите си. Оказа се, че има една група от хора, които не се влияят от техните постижения в социалните мрежи – наемодателите в Ню Йорк, пише Entrepreneur.

Част от тях просто отказват да отдават имотите си под наем на инфлуенсъри. Въпреки че са популярни в TikTok, Instagram и YouTube, а някои от тях печелят шестцифрени суми годишно, те често чуват „забравете“ от наемодателите.

Проблемът е, че инфлуенсърите не могат да осигурят доказателство за постоянен доход, което е едно от изискванията на собствениците на имоти. Тяхното желание е да отдават жилищата си на хора със стабилни доходи.

29-годишният Келси Котцур разказва пред New York Post, че печели по 250 000 годишно от своите 144 000 последователи в TikTok, промотирайки компании, като Skims и Delta Airlines.

Въпреки добрите доходи, той казва, че след ръста на наема му с близо 50% му се е наложило да се изнесе в покрайнините на града.

Той казва, че да бъдеш одобрен за имот под наем в Ню Йорк в момента е един малък кошмар.

„Много е сложно да бъда одобрен, въпреки приходите ми. Хората не разбират с какво точно се занимавам“, разказва той.

Мариса Мейц, която има 471 000 последователи в Tik Tok, също изпитва трудности да наеме жилище в Ню Йорк. „Много е трудно да намеря наемодател, който да ми вярва. Буквално трябва да им се моля“.

Тя дори показала извлечение от доходите си през последната година, но така и не успяла да наеме желаното жилище.

Наемодателите в момента най-често отдават имотите си на хора със стабилна служба, ето защо работещите на свободна практика не успяват да наемат жилище, заключва Entrepreneur.