Всеки, който смята, че производството на часовници трябва да е сериозен бизнес, отразяващ вековна история и традиции, може да спре да чете този материал, пише The New York Times.

В последните месеци индустрията започва да произвежда забавни часовници. И колкото по-откачени са те, толкова по-добре.

Към тренда се присъединиха и от Richard Mille. Компанията пусна часовник, с който отбелязва 50-ата годишнина от създаването на щастливото и усмихнато личице Smiley.

От него са произведени едва 50 броя, като цената на всеки от тях е 1.16 млн. долара. „Часовникът, който те кара да се усмихнеш“, така често е описван този модел.

„Той е разработван в продължение на три години. Това беше един от онези невероятно забавни проекти“, казва главният изпълнителен директор на компанията Александър Мил.

По този начин Richard Mills се присъединява към нов тренд, който набира скорост. Той включва използването на герои от анимационните филми за лица на часовници.

От Omega вече ползваха Снупи, докато Timex и Bamford London се довериха на Голямото пиле и моряка Попай. Audemars Piguet ползваха партньорството си с Marvel и добавиха черната пантера към своя лимитирана колекция часовници.

Малкото произведено количество от тези часовници може да гарантира само, че те ще запазят стойността си през годините. Явно няма да е далеч бъдещето, в което аукциони ще се провеждат не само за коли и имения, но и за часовници.