В своя публикация от този месец WalletHub сравнява 50-те щата в САЩ по пет ключови фактора, за да определи кой е най-добрият от тях за семейства. Те включват: Семейни забавления, Здраве и безопасност, Образование и детски грижи, Достъпност и Социоикономика . 

От WalletHub са оценили тези фактори, използвайки 51 показателя, всеки от които е с максимален резултат от 100, като оценка от 100 представлява най-благоприятните условия за семеен живот.

Проучването установява, че идеалният град за семейства е достъпен за живот във времена на висока инфлация, но в същото време предлага качествени училища, здравеопазване и забавления.

Най-добрият град за семейства в САЩ е Масачузетс

Масачузетс оглавява класацията с общ резултат от 66.14 точки и се нарежда на второ място в категориите образование и детски грижи и достъпност.

Щатът е дом на някои от най-добрите учебни заведения в страната в това число Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт. Системата от обществени училища също така е сред най-добрите света, според Niche.com.

Ето и кои са останалите щати, класирани в челната десетка: 

1. Масачузетс
2. Минесота 
3. Ню Йорк 
4. Северна Дакота
5. Върмонт 
6. Ню Хемпшър 
7. Ню Джърси 
8. Небраска 
9. Айова 
10. Кънектикът 

Минесота се нарежда на второ място в класацията с резултат от 62.07. Намиращият се в Средния Запад щат е известен като “Земята на 10 000 езера” и също така е дом на Университета на Минесота, който се нарежда на 62-о място в класацията на най-добрите университети в страната на U.S. News & World Report.

Челната тройка се оформя от Ню Йорк с резултат от 61.11 точки. Щатът заема второ място в категорията Семейни забавления, според WalletHub.

Въпреки че Ню Йорк е един от трите щата с ней-недостъпни цени на имотите (след Хавай и Калифорния), в момента е по-евтино да се живее там, отколкото е било през лятото на 2022 г.