Имотната компания Crown Estate, която се грижи за имотите на английската монархия, е завела съдебно дело срещу Twitter за това, че компанията не е плащала наем на офисите си в Лондон. 

Crown Estate се управлява от независим борд на директорите и отговаря за редица търговски сгради и земя, които генерират печалби, събирани от правителството, което пък предоставя процент от тях на краля.

Според говорител на Crown Estate, съдебният иска е образуван след предишен контакт с Twitter по отошение на просрочени плащания за наема на компанията на офисите й на улица Еър Стрийт 20 в Лондон. Разговорите между двете компании продължават, според същия говорител.

Срещу Twitter в момента има най-малко още едно съдебно дело заради неплатен наем. Наемодател съди компанията за това, че не е плащала наем за един от офисите си в Сан Франциско.

Става въпрос за офиса на Калифорния стрийт 650, а не за централата на компанията на Маркет стрийт.

В медиите обаче се появи информация, че новият собственик на Twitter Илон Мъск е спрял да плаща наем за офисите на Twitter по света, в това число и за централата, като е разпоредил на служители да не плащат на доставчици на компанията в опит да намали разходите й.