Фючърсите на основните щатски борсови индекси се търгуват почти без промяна днес, след като вчера S&P 500 прекъсна четиридневната си губеща седмица.

По време на вчерашната сесия S&P500 записа повишение от 0.53%, докато Dow Jones Industrial Average и технологичният Nasdaq Composite нараснаха с 0.33% и 0.72%, респективно.

Въпреки това индексите на Уолстрийт са на път да запишат понижения за седмицата. S&P 500 губи 1.64% за последните четири сесии и върви към най-лошата си седмица от 16 декември.

Dow губи близо 2% за седмицата и е на път да запише спад в четвърта поредна седмица. Nasdaq се понижи с 1.67% от понеделник и върви към втора губеща седмица от последните три.

Инвеститорите продължават да се притесняват за темпа на бъдещите повишения на лихвите на фона на противоречивите икономически сигнали. Въпреки че инфлацията остава трайно висока, потребителските разходи демонстрират устойчивост.

На икономическия фронт по-късно днес инвеститорите очакват януарските данни за личните доходи и ценовия индекс на личните потребителски разходи, който е предпочитаният измерител на инфлацията от Федералния резерв.

Акциите на самолетостроителния гигант Boeing поевтиняха с близо 3% в следборсовата търговия, след като компанията временно спря доставките на модела 787 Dreamliner заради проблем с фюзелажа.

Компанията няма да може да възобнови доставките, докато не покаже на Федералната авиационна администрация на САЩ, че е отстранила проблема. Производството обаче ще продължи, а от Boeing не очакват проблемът да наложи допълнителна работа по модела 787.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо шест други основни валути, се търгува при 104.63, недалече от седемседмичния връх от 104.78.

Доходността по щатските държавни облигации се понижи леко днес, като тази по 10-годишните книжа отстъпи до 3.8590%, след като затвори предишната сесия на 3.8810%.

Доходността по двегодишните облигации беше на ниво от 4.6810%, след като приключи предишната сесия на 4.6930%.

При суровините фючърсите на петрола от сорта Брент поскъпват с 0.85%, до 82.91 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол (WTI) отчитат 0.89% ръст в цената до 76.06 долара за барел.

Спот цената на златото бележи леко повишение от 0.12% за деня до 1 825.13 долара за тройунция.