Базирана на поредицата книги "Хари Потър" видеоигра на Warner Bros. Discovery, която беше очаквана с голямо нетърпение от мнозина, се продава по-бързо от предварителните прогнози.

Медийният гигант обяви, че от Hogwarts Legacy вече са продадени 12 милиона копия, което се равнява на 850 млн. долара продажби, за първите две седмици след пускането ѝ на пазара. Това е най-големият дебют засега за Warner Bros. Games.

Тази седмица главният изпълнителен директор на Discovery Дейвид Заслав заяви, че дейността на компанията, свързана с видеоигрите, вече е "основна част от цялостната ѝ стратегия."

"Реакцията от страна на потребителите е изключително положителна," допълвай Заслав.

Играта, която е с оригинален сюжет, базиран на поредицата книги за момчето магьосник "Хари Потър", срещна и съпротива заради продължаващия скандал с автора на поредицата Дж. К. Роулинг и по-конкретно около позициите ѝ по въпросите на транссексуалните хора.

Много геймъри разкритикуваха пускането на Hogwarts Legacy във връзка с позициите на Роулинг. По-рано този месец NBC News информира, че близо 300 ЛГБТ геймъри и съюзници на общността са организирали едноседмичен протест срещу играта в стрийминг услугата Twitch.

От Warner Bros. уточняват, че Дж. К. Роулинг не е участвала в създаването на играта, но допълват, че са си сътрудничили с нейния екип по всички нейни аспекти, така че тя да бъде в тон с магическите изживявания, които почитателите очакват.