Райън Рейнолдс не трябваше да чака дълго, преди да осъществи поредната си голяма сделка.

Месец след като T-Mobile купи Mint Mobile за 1.35 млрд. долара, известният с ролята си на детектив Пикачу актьор навлезе в платежната индустрия.

В предаването Squawk Box, излъчвано по CNBC, 46-годишният актьор обяви, че е инвестирал в канадския платежен гигант Nuvei.

Въпреки че Рейнолдс казва, че „не разбира нищо от финтех“ и благодари на Бог, че не управлява компанията, той описва Nuvei като страхотно попълнение към инвестиционното му портфолио - най-вече заради стойността, която личността му може да донесе на бранда.

„Сигурно си мислите, че производител на джин, уелски футболен клуб и мобилен оператор не вървят един с друг. Това обаче бяха силни брандове, дори и преди да купя дял от тях", казва актьорът.

Стратегията на Рейнолдс обикновено включва превръщането му в лице на компанията, от която е придобил дял. Това се случва чрез креативни маркетингови кампании, дело на агенцията му Maximum Effort. 

Например, той взе участие в поредица от реклами на мобилния оператор Mint Mobile.

„Моята работа е разказването на история. Мисля, че ролята на Maximum Effort по-скоро трябва да се определи не като финансова инвестиция, а като емоционално вложение“, допълва той.

По думите на актьора, всеки бизнес, продаващ услугите си на друг бизнес (B2B), има история, която трябва да се разкаже. Всичко опира до креативността, с която това се прави.

„Не съм магьосник, когато става въпрос за финансова инвестиция. Това, с което мога да помогна, е емоционалната инвестиция, там се забавлявам най-много“, допълва той.

Тактиката, при която актьорът придобива дял от дадена компания и след това изгражда маркетинговата й стратегия, за момента работи много добре.

Според информация на CNBC, Рейнолдс е спечелил над 337 млн. долара от продажбата на своите 25% от Mint Mobile. През 2020 г. Diageo купи Aviation American Gin за около 610 млн. долара.