Повечето работещи пътуват ДО офиса. Един американец обаче пътува В офиса си.

Невероятното домашно студио на колела, монтирано на дълги 33.5 м железопътни релси, се мести между къщата на собственика и близката гора – за да пресъздаде усещането за „пътуване до работното място“.

Съоръжението, позиционирано в щата Вашингтон, е създадено от сиатълските Olson Kundig Architects, които вземат предвид „важността на напускането на главната къща и пътуването до работното място като част от изживяването“.

На архитектите им хрумва идеята да разположат офиса „в гората“, до която той да стига по релси, разказва Daily Mail. 

Вдъхновение за шантавия двуетажен офис се оказват и останките от железопътни релси, открити в двора на къщата по време на изкопни работи - късия участък от изключително широк 4.5-метров коловоз се оказва подходящ да пренася студиото.

Офисът е създаден за Лу Максън, който управлява рекламната си агенция Maxon от вкъщи, а домът му е разположен извън малкия град Карнейшън.

Лу може да движи студиото си напред-назад за своето „пътуване до работното място“, използвайки адаптиран контролен панел от локомотив, произведен от железопътната фирма Burlington Northern в края на 20 век.

Стабилизиращата греда на коловоза от японските високоскоростни железници предпазва кулата от преобръщане по време на земетресение.

Офисът е проектиран така, че да прилича на традиционен железопътен вагон и допълнителни индивидуални дизайнерски елементи, отдаващи почит на света на железниците.

Ярко жълтата му врата съответства на оригиналния цвят на влаковете на Great Northern, докато шперплатът за вътрешна облицовка на стените е избран поради широката му употреба в мотриси.

Долното ниво служи като основно работно пространство с вградено бюро и рафтове. Горното ниво е достъпно чрез стоманена стълба, с малък контейнер за транспортиране на тежки или обемисти предмети.

„Предвидено като по-спокойна зона за творческо изследване и възстановяване, това ниво функционира като купол на влак – място за наблюдение на пейзажа“, казват дизайнерите.

Споделяйки мислите си за дизайна, Лу казва: „Спомням си, че един учител ми крещеше в началното училище: „Махни главата си от облаците“. В студиото, долу е работната зона, а горе са „облаците“. Всеки ден, когато съм там, си мисля: „Това е перфектно. Аз буквално живея в облаците“.