Съоснователят на Телерик, Телерик Академия и Campus X Светозар Георгиев се присъединява като партньор в Eleven Ventures, съобщиха от българския фонд за рискови инвестиции.

Като съосновател и главен изпълнителен директор на Телерик, Георгиев е с основна роля за превръщането на компанията от стартъп в глобален пазарен лидер с над 850 служители в 11 офиса по света.

Досега той е ръководил развитието на образователните институции Телерик Академия и Фондация „Телерик Академия“, както и на най-големия частен инкубатор за технологични компании в България – Campus X.

В момента Георгиев е председател на Българската предприемаческа асоциация (BESCO), заместник-председател на Фондация „Заедно в час“ и член на настоятелството на Американския университет в България.

Той също така е активен ментор, съветник и бизнес ангел, работещ с редица стартиращи компании и обществени организации.

Експертизата и страстта на Георгиев към софтуера и технологиите ще играят ключова роля по отношение на сегмента „Бъдещето на работата“ в Eleven Ventures, където той ще се концентрира върху пресeчните му точки с изкуствения интелект (AI).

Георгиев вярва твърдо, че AI изравнява условията и позволява дори на стартиращи компании в начален етап да постигат много и да атакуват действащи компании с остарели технологии, бизнес модели и стратегии за излизане на пазара, посочват от Eleven Ventures.

Междувременно, Васил Терзиев, партньор в Eleven Ventures, се оттегля от поста си, за да посвети повече време на други свои инициативи, информират още от Eleven Ventures.