Основните индекси на Уолстрийт записаха разнопосочно представяне във вчерашната сесия, докато инвеститорите следяха възобновените преговори около тавана на дълга на САЩ.

Dow Jones се понижи с около 0.4%, докато S&P500 остана почти без промяна. Технологичният Nasdaq Composite нарасна с 0.5% за деня, като по време на сесията докосна най-високото си ниво от август.

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти и президентът на САЩ Джо Байдън се срещнаха отново вчера и макар да не се стигна до сделка, говорителят на Белия дом определи срещата, като “продуктивна”и “професионална”.

“И президентът, и аз знаем кога е крайният срок, така че ще говорим всеки ден, докато не решим въпроса,” заяви Маккарти, който отбеляза, че двата екипа “ще се съберат отново и ще работят за постигането на компромис”.

Днес инвеститорите ще очакват тримесечните отчети на някои компании от сектора на търговията на дребно, както и данни за секторите на производството и услугите и продажбите на нови жилища.

Фючърсите на основните щатски борсови индекси днес отчитат повишение в рамките на половин процент.

Доходността по 10-годишните и двегодишните щатски държавни облигации е на най-високите си нива от март, тъй като трейдърите започват да изместват очакванията си за понижения на лихвите в САЩ от юли към ноември или декември.

Президентът на подразделението на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че може да е необходимо още едно увеличение на лихвите с 50 базисни пункта.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ нарасна в седма поредна сесия до 3.728% вчера и се задържа близо до това ниво в азиатската сесия днес. Тази по двегодишните облигации за последно беше на ниво от 4.328%.

Щатският долар последва това движение и поскъпна до шестмесечен връх от 138.88 спрямо йената днес. Доларът бележи ръст и срещу повечето други основни валути, като за последно се разменяше на ниво от 1.0805 спрямо еврото и 0.6650 спрямо австралийския долар.

Цените на суровините до голяма степен се запазват без промяна, въпреки че щатският природен газ поевтиня сериозно вчера.

Фючърсите на петрола от сорта Брент днес поскъпват с 0.32%, до 76.23 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол (WTI) бележат повишение в цената от 0.37% до 72.32 долара за барел.

Спот цената на златото се понижи с 0.4%, до 1 961 долара за тройунция.