Когато Глория Ричардс не участва в представления на Бродуей, тя пътува по света с децата на милиардери, пише CNBC.

Ричардс казва, че през половината година е детегледачка, а в останалото време е на сцената за представления в Ню Йорк и Вирджиния.

За нейните услуги милиардерите плащат по 167 долара на час, като доходът от тази й работна дейност възлиза на между 80 и 90% от годишните й приходи.

„Бих могла да се грижа за деца по два месеца на годината и парите ще са ми достатъчни", казва 34-годишната жена пред CNBC Make It. Работата ѝ обаче е съчетана и с висока отговорност.

За работен ден между 12 и 15 часа тя получава по 2 000 долара. Ричърдс пътува с частни самолети и яхти, кара автомобили, като Porsche и Tesla, и често посещава рождените дни на малчуганите.

Изглежда, че води доста бляскав живот, но всъщност, не е така. Ричардс често се грижи за проблемни деца, аутисти или богати наследници на бели родители, което е доста трудно за цветнокожа жена.

Или иначе казано – тя трябва бързо да се ориентира и приспособи в средата или да загуби работата си.

Първият ден като бавачка

В своя първи ден като бавачка тя се озовава на летището, където се запознава с децата на супербогато семейство. Тя веднага се сприятелява с тях, след което ги придружава в луксозен курорт на Барбадос.

Казва, че е ставала свидетел на спонтанни покупки на имоти, само защото богаташите решаваг да почиват на някое луксозно място. Или пък на консумацията на една хапна от пържола, струваща 3 200 долара.

Ричардс обикновено работи с около 10 семейства, като в отговорностите й се включва и оказването на емоционална подкрепа на майките, освен че се грижи за децата им. Родителите са толкова близки с нея, че дори едно от децата е записано с нейната фамилия в частното училище. 

Тя израства в семейство с осем деца. Първата си работа започва на 14-годишна възраст, а когато се мести в Ню Йорк преди повече от десетилетие, стартира в детски център на Reebok, впоследствие купен от Equinox.

Част от членовете на клуба са влиятелни хора и я молят да се грижи почасово за децата им. Тя се обръща към агенция за подбор на кадри, която да ѝ помогне както с намирането на клиенти, така и с ценообразуването.

Ричардс казва, че е изключително отдадена, а желанието ѝ да работи с деца в неравностойно положения я прави доста ценна.

Мечтата да пътува и добрите доходи са нещата, които я карат да се занимава с проблемите деца на милиардерите.