Представиха визуализации на зашеметяващ нов жилищен комплекс на стойност €282 милиона от Lamborghini, включващ 53 луксозни вили, в близост до Марбея в Испания.

Изображенията показват хълмистият комплекс Tierra Viva в Коста дел Сол и неговите райски вили с мечтателни инфинити басейни.

Ексклузивният имот, сгушен в планинското село Бенахавис, ще включва имоти, предлагащи се в три конфигурации - опция с шест спални, наречена Diamante, опция с пет спални, наречена Zafiro, и опция с четири спални, наречена Esmeralda.

Цените започват от €3 604 932, като проектът се очаква да бъде завършен през юни 2026 г., според агенцията по продажбите Jason Callow Homes.

Всеки имот разполага с два открити плувни басейна, „цъфтящи“ градини, като се намира на различна надморска височина, за да се осигури „безпрепятствена панорамна гледка“ към морето, посочва Daily Mail.

Те също така предлагат директен достъп с кола и множество тераси, всички украсени с „полирани“ мраморни подове и „фини“ кожени и стъклени елементи, според архитектите от Dar Global.

Комплексът ще включва денонощна „премиум“ охрана в рамките на „ултраексклузивната“ зона, която е само на осем минути път с кола от Марбея – или евентуално по-малко с Lamborghini.

Описан от Dar Global като „архитектурен скъпоценен камък“, комплексът от затворен тип е вдъхновен от „емблематичния дизайн на Automobili Lamborghini“.

Щефан Винкелман, главен изпълнителен директор на Lamborghini, посочва: „Това партньорство представлява сливането на същността на луксозните суперавтомобили на Lamborghini и експертизата на Dar Global в недвижимите имоти.

Tierra Viva въплъщава същността и силата на Lamborghini и неговата неограничена природа, интерпретирана в архитектурен шедьовър.“

Lamborghini не е първият производител на суперколи, който проявява силен интерес към архитектурата, като Aston Martin, Bentley, Bugatti и Porsche също се впуснаха в бизнеса с недвижими имоти.

Aston Martin проектира жилищен блок в центъра на Маями, включващ 391 жилища, последван от луксозен дом на стойност 7.7 милиона долара в частна гора в долината Хъдсън в Ню Йорк.

Отново в Маями Porsche изгражда своята 60-етажна Porsche Design Tower на брега, предлагаща три асансьора за коли, а Bentley строи Bentley Residences Miami, която трябва да бъде завършена през 2026 г.