Доброто представяне на баскетболиста Хърбърт Джоунс в последните две години му спечели нов договор с тима на Ню Орлиънс Пеликанс.

Отборът имаше опция да го задържи за още една година срещу минималните за НБА 1.8 млн. долара, но я отказа. Вместо това Пеликанс предпочетоха да подпишат с Джоунс за 4 години и 54 млн. долара, за да го задържат по-дълго в състава си.

Джоунс е един от титулярните играчи на тима, стартирал в 90% от срещите му. Той отбелязва по 9.8 точки на мач, но най-силното му оръжие е играта в защита.

Баскетболистът стана известен през миналия сезон, след като сподели пред медиите в САЩ, че не харчи пари за дрехи, а ползва облеклото, което му се предоставя от тима.

„Предпочитам да пестя пари. Ето така мисля“, казва 24-годишният баскетболист. „Не се интересувам от мнението на останалите хора, стига семейството ми да живее добре“, допълва той.

Освен с облеклото си, той е известен и с колата, която кара от студентските си години. „Ще продължа да я карам, докато не се счупи. Щом може да ме закара до фитнеса, значи е добра за мен", казва Джоунс за своя Dodge Charger от 2018 г. 

За да се съсредоточи върху кариерата си, той ползва услугите на финансов консултант. „Целта е да пестиш повече, отколкото харчиш. Толкова е просто. Мисля дългосрочно“, казва той, като допълва, че винаги подсеща за това и съотборниците си.