Japan Airlines стартира нова услуга за международните пътешественици. Авиокомпанията ще им отдава под наем дрехи.

В рамките на една година клиентите й ще имат възможност да наемат комплект дрехи за времето, което прекарват в дестинацията, до която пътуват.

Инициативата Any Wear, Anywhere, която ще бъде в сила до 31 август 2024 г., има за цел да намали въглеродните емисии чрез намаляване на теглото на самолетите на Japan Airlines.

„С все повече и повече хора, летящи отново след пандемията от COVID-19 и с неотдавнашния акцент върху устойчивостта, нараства желанието по целия свят за насърчаване на устойчивия туризъм.

Пътуващите все повече искат да направят по-устойчив избор, но все още им липсват достатъчно възможности“, според изявление на JAL, цитирано от T+L.

„Услугата цели да осигури приятно изживяване при пътуване с минимален багаж чрез предлагане на дрехи под наем в дестинацията, като по този начин създава стойност за околната среда,“ допълват от авиокомпанията.

Процесът ще се управлява от Sumitomo Corporation, която ще отговаря за получаването, доставката и прането на всички дрехи. За постигане на целите за устойчивост на Japan Airlines артикулите ще бъдат втора ръка, насърчавайки кръговата икономика.

За да резервират облекло, пътешествениците трябва да се регистрират онлайн и да въведат референтния си JAL номер и адреса на мястото за настаняване. Те трябва да направят резервация един месец преди пътуването, като могат да използват облеклото до две седмици.

Пътуващите ще избират от няколко различни „комплекта“, организирани по сезон и повод. Основният наем започва от 4000 йени (или малко над $27) за три горни и две долни дрехи.

JAL не е първият авиопревозвач, който осигурява дрехи под наем на пътуващите. През 2021 г. Rent the Runway си партнира с Tripadvisor Plus по програма, в която можеха да бъдат наети дизайнерски дрехи.

Наемането на облекло за ваканция може да ви позволи да изпробвате нови стилове без ангажименти, да опаковате по-малко багаж и да спестите ценно време от пране.