Най-новото приложение на Meta – Threads, достигна до заветните 100 млн. потребители за рекордно кратко време. Според основателя на Meta Марк Закърбърг, периодът е от само пет дни.

Рекордът е още по-впечатляващ, тъй като е достигнат органично, т.е. без допълнителна реклама, но с подкрепата на Instagram, разполагащ с 1.2 млрд. потребители. Те могат да създадат профил и в Threads без допълнителна регистрация. 

Колко време е отнело на останалите приложения да достигнат до 100 млн. потребители?

Чатботът ChatGPT на OpenAI, подкрепен и от Microsoft, държеше този рекорд само няколко месеца, след като достигна до 100 млн. потребители за два месеца.

Китайското приложение за кратки видеа TikTok заема третата позиция в настоящата класация, след като през 2017 г. ги достигна за 9 месеца, сочат данни на PwC и Yahoo. 
 
В топ 5 по този показател се нареждат WeChat и Instagram, добрали се до психологическата граница за съответно 1 година и 2 месеца и 2 години и 6 месеца. Meta купи Instagram, когато платформата имаше 30 млн. потребители, които обаче много бързо достигнаха до 100 милиона.

Най-популярното приложение на Meta – Facebook, прави това за 4 години и 6 месеца. На Twiiter са нужни 5 години и 5 месеца, а на LinkedIn – 7 години и 11 месеца.