"Unboxd е мисия. Ние вярваме, че решаваме световен проблем дреха по дреха. Даваме възможност на хората да удължат живота на своите дрехи, като това го правим чрез платформа, която свързва два вида хора.

Едните предлагат своите вече носени дрехи, а другите са готови да ги закупят. Това каза в предаването на Дарик радио ,,Сиеста” съоснователят на платформата Вилислав Славев. 

Идеята за платформата е на Никол Пеева. Каузата, за която се бори екипът на Unboxd, е намаляването на свръхконсумацията и свръхпроизводството на дрехи.

Възходът на екологичната мода: Kак тя трансформира индустрията

"Платформата е изключително лесна за употреба. Всеки може да качи обява на дреха, която вече не носи, която му е умаляла или просто му е омръзнала. Изискванията са само да бъде изпрана и изгладена", допълни още той.

"Опитваме се чрез осъзнати решения, разговори, лекции и семинари да покажем на хората какъв е проблемът. Платформата насърчава към преизползване и поправки на стари дрехи, а не на закупуването на нови", добви Славев.

Екипът организира и Рop-up базари, които физическото пренасяне на каузата в реалния свят. "На едно място събираме поддръжници и фенове на устойчивия начин на живот. До момента са реализирали седем такива базари, в различни градове в България", сподели той. 

Целият разговор можете да чуете на darik.bg.