Най-добрите неща са в малки опаковки - никой не доказва по-добре тази максима от Airbnb и Vermont Glass House.

Сгушена в средата на зелена гора в Уорън, в американския щат Върмонт, стъклената къща предлага на гостите вдъхновяващ престой в компактно и свръхефективно пространство от 18 квадратни метра.

Домът, собственост на съпрузите Кейти и Зак, всъщност, е внос от Естония. Построен от OOD House, той се гордее със скандинавска естетика, стени от светло дърво, съчетани с шкафове в нюанс на еспресо и отворени рафтове.

Изчистените линии продължават в банята, където гостите ще открият мраморен душ тип тропически дъжд и зоната на спалнята, украсена със спално бельо Cosy Earth.

Няма нужда да се тревожите за студените зимни нощи във Върмонт, тъй като домът се предлага и с подово отопление, посочва T+L.

Разбира се, истинската звезда на шоуто са прозорците от пода до тавана, от които гостите могат да се наслаждават на красивата планинска гледка от всеки ъгъл. Оборудвани с огледално стъкло, те позволяват на гостите да гледат навън, без да се притесняват, че някой ще види какво има вътре.

Освен това превръщат дома в част от пейзажа, тъй като отразяват старите дървета и хълмистите околности.

Отвън гостите могат да релаксират в хидромасажната вана, която се предлага с два шезлонга с изглед към планината. Мястото за настаняване разполага с голяма външна площ, а в близост се намира и езерото Блубери.

Къщата се радва на голям интерес сред потребителите на Airbnb, като почти всички посетили й оставят петзвездни отзиви.

Единственият й недостатък е, че може да се похвали със 100 процента заетост през цялата година, така че трябва да я резервирате възможно най-рано. Цената стартира от $400 на вечер.