Представители на водещи компании и организации ще дискутират бъдещето на икономиката и бизнеса у нас и в световен мащаб по време на втората конференция на Darik Business Review за 2023 г. - Darik Business Radar: Бизнесът през следващото десетилетие.

Форумът ще се състои на 19 октомври от 13.30 ч. в Hyatt Regency Sofia, а входът е свободен.

Летището на бъдещето

Как летище София ще се превърне в петзвезден регионален аеропорт? Отговорът на този въпрос ще получим от главния изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро.

Той ще представи инвестиционната стратегия на оператора на летище София, която включва мащабна трансформация с акцент върху зелената енергия, чистата околна среда и устойчивото развитие.

Хесус Кабайеро ще сподели с публиката и визията си за бъдещето на летищата в глобален план.

Имотите – актив или пасив

Едни от най-дискутираните финансови теми у нас са цените на имотите и нивата на лихвите по ипотечните кредити. Ще се превърнат ли недвижимостите от актив в пасив? Кои ще са двигателите на жилищния пазар в следващите няколко години?

Изпълнителният директор на водещата у нас имотна агенция BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова ще хвърли светлина върху процесите и развитието на сектора у нас.

Тя ще представи ролята на новите технологии и изкуствения интелект на имотния пазар, както и възможностите за устойчиво развитие и зелени решения. Ще чуете и кое, според експертната й прогноза, ще бъде най-предпочитаното място за живеене след 20 години.

Изкуственият интелект в инвестирането и възможностите, които ни дава Българска фондова борса

За първия в България взаимен фонд, който се управлява от изкуствен интелект, ще разкаже Марио Панков, Private banking Sales Support Officer в ОББ Асет Мениджмънт.

От него ще научим що е то отговорно инвестиране и защо е важно. Експертът ще разкаже още и каква е разликата между отговорен и конвенционален фонд.

Възможностите за инвестиции на капиталовия пазар в България ще представи директорът „Корпоративно развитие“ в Българска фондова борса Петър Кемалов.

Той ще разкаже още какво представлява концепцията за т. нар. отговорно финансиране и кои са новите инструменти за измерване на устойчивостта на бизнеса.

На "Darik Business Radar: Бизнесът през следващото десетилетие" ще разберете още кои са професиите на бъдещето и как компаниите ще привличат и задържат таланти в новите условия на пазара.

Ще откриете как иновациите правят бизнеса по-устойчив и как ще изглежда банковият сектор през следващото десетилетие. Представители на стартъп сцената у нас пък ще разкажат как се ражда новият бизнес и какъв е пътят му към успеха.

Програма на събитието ще намерите тук.

Форумът се осъществява с подкрепата на ОББ Асет мениджмънт, Българска фондова борса, BULGARIAN PROPERTIES и Соф Кънект. Медийни партньори на събитието са darik.bg и dir.bg.