Управлението на най-скъпата компания в света не е лесна задача, която изисква много ранно сутрешно събуждане. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук става преди зазоряване и започва деня си с четене на мейли от клиенти на компанията, преди да се отправи към фитнеса.

След като вече е в офиса, Кук има дълъг работен ден, съставен от множество срещи. Въпреки че не обича да говори за себе си, през годините той споделя няколко интересни факта за дневния си график.

Ето как протича един обикновен ден на главния изпълнителен директор на Apple.

Тим Кук се събужда между 3.45 и 4.30 часа. Според него, това му осигурява един час свободно време, което може да използва както намери за добре.

„Контролирам сутрините си по-добре, отколкото деня и вечерното си време. Сутринта е ваша, или по-скоро ранното утро е ваше“ казва той пред Australian Financial Review през 2021 г.

Първото, което Кук прави след събуждането си, е да отдели около час от времето си за четене на мейли. Той получава около 700-800 мейла дневно, като повечето от тях изискват обратна връзка.

„Не мога да прочета всичките мейли, но признавам, че чета голяма част от тях. Това ми дава възможност да усетя чувствата и мислите на клиентите ни“, допълва той.

Служителите на компанията също знаят, че Кук се буди рано. „Тим се буди рано и очаква да му върнете отговор още преди да е изгряло слънцето“, казва един от тях пред Insider, без от изданието да споделят името му.

След преглеждането на имейла си, Кук се отправя към фитнеса, където тренира около час няколко пъти седмично. „Тренировките намаляват нивото ми на стрес в работата“, казва той пред Axios. 

Следва време за сутрешно кафе, което Кук пие в Starbucks. Именно там той продължава с четенето на мейли.

В интервю за New York Times през 2017 г. главният изпълнителен директор на Apple посочва, че не закусва всеки ден, но когато го прави, набляга на бъркани яйца, бекон, зърнени храни без захар и бадемово мляко.

След като вече е в офиса, време е Кук да започне серия от срещи, които могат да продължат и по 5-6 часа дневно.

Бившият директор на онлайн магазина на Apple Майк Джейнс разказва за следобедна среща с Кук:

„Заедно с приятели имахме билети за бейзболен мач. Времето напредваше, а Тим продължаваше да задава въпрос след въпрос. Все още си спомням как той отваряше поредния си енергиен бар и казваше „следващата страница“. Мисля, че не е нужно да казвам, че пропуснахме мача".

Всеки работен ден Кук обядва в кафетерията на Apple, като най-предпочитаното му ястие е пиле с ориз. Главният изпълнителен директор често обядва със служители на Apple, докато предшественикът му Стив Джобс правеше това с шефа на дизайнерите Джонатън Ийв.

Работният ден на Кук продължава до късно, като в повечето дни той идва първи в офиса и си тръгва сред последните. Останалата част от живота му практически е тайна за обществото. За него се знае, че обича да се катери и да кара велосипед.

Според The Journal, любимото ваканционно място на Кук са националните паркове Зайън и Йосемити.