Effie® Awards България обявиха победителите в тазгодишното издание на конкурса. На бляскавата гала церемония късно снощи за „Най-ефективна агенция“ на 2023 година, за четвърта поредна година, беше обявена Noble Graphics, която спечели общо пет награди - три златни и две бронзови.

В класацията на второ място застана агенция proof., а третото място се заема от Saatchi&Saachi и Brandworks, част от Publicis Groupe България.

Банка ДСК спечели отличието „Най-ефективен рекламодател“, благодарение на спечелените една златна и една бронзова награди. Второто място в класацията се заема от Виваком България ЕАД, Carlsberg Bulgaria и Сдружение „Невидими животни“ с равен брой точки, следвани от Fashion Days.   

Снимка: Милена Янкова/БАКА

Големият победител в класацията „Най-ефективна търговска марка“ е Банка ДСК.  

Наградите Effie са известни сред рекламодателите и агенциите в световен мащаб като най-изявеното признание в бранша и награждават всички форми на маркетингови активности, които допринасят за успеха на търговските марки.

За повече от 50 години, след създаването на наградите, спечелването на Effie се превърна в световен символ на постижение. Днес Effie празнува ефективността с програми по цял свят, като награждава идеите, които работят. 

В тазгодишното издание на конкурса Effie България участваха комуникационни агенции и рекламодатели с кампании, създадени за България и реализирани на българския пазар в периода 1 януари 2022 – 31 август 2023 година.

Победителите бяха определени от жури, съставено от 22 професионалисти с богат опит в различни сфери на индустрията.

Снимка: Милена Янкова/БАКА

Конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и Visa – златен спонсор.

За повече информация посетете effiebulgaria.org.