Стотици хиляди билети за Олимпиадата в Париж бяха пуснати в продажба в четвъртък, като до летните игри през 2024 г. остават само месеци. Организационният комитет освободи за продажба повече от 400 000 нови билета, достъпни на принципа „който превари, той завари“, съобщава T+L.

Билетите са за всички надпревари, включително и тези, изчерпани по-рано през годината. Организаторите уточняват, че за последно преди игрите могат да се купят пасове за всички състезания.

„В продажба са билети за всички олимпийски и параолимпийски надпревари, за да можем да изживеем отблизо представянето на най-великите спортисти в света, както и емблематичните моменти от Игрите – включително всички финали“, пишат организаторите.

„Тъй като до празниците остават само няколко седмици, това е уникална възможност да подарите – или да поглезите себе си, с изключително изживяване благодарение на билетите за Игрите в Париж през 2024 г.,“ допълват те.

Билетите за церемонията по откриването ще започват от 90 евро (98.23 долара) за Олимпийските игри и от 150 евро (163.71 долара) за Параолимпийските игри.

Стойността на билетите за състезанията по плуване, които преди това бяха разпродадени, варира от едва 24 евро (26.19 долара) за сутрешна сесия по време на 50-метровите серии свободен стил до цели 980 евро (1069.57 долара) за финала на 50 метра свободен стил.

Общо около една трета от всички билети, пуснати в продажба в четвъртък, ще струват €50 ($54.57) или по-малко. Позволява се покупката на максимум 30 билета на акаунт.

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. трябва да започнат на 26 юли 2024 г., като ще се проведат на десетки различни места в и около френската столица, както и извън нея. Те ще включват и състезания по плуване във водите на река Сена.

В очакване на бума в търсенето, хотелите в Париж повишиха цените си, а почти половината от всички стаи са резервирани още през миналия месец.