Зашеметяващо имение - един от най-старите имоти в елегантната крайбрежна общност Пебъл Бийч, се появи на пазара за 22.75 милиона долара, съобщава Daily Mail.

Къщата, построена около 1920 г., се простира на 780 квадратни метра и има седем спални. Разположено на изключителен парцел от 6.5 акра със спираща дъха гледка към Тихия океан, вековното имение е наскоро реновирано.

Имотният агент Тим Алън от Coldwell Banker Realty разкрива, че красивият дом в испански стил е сред първите къщи, построени в Пебъл Бийч. Това е малка крайбрежна жилищна общност на полуостров Монтерей в Калифорния, основана през 1919 г.

Градът на плажа е известен с впечатляващи голф игрища, затворени комплекси и красива алея, до която достъпът е с такса за посетителите без адрес в Пебъл бийч.

Изключителният имот се продава от 80-годишната Ан Соске и трите й деца. Жената купува дома през 70-те години на миналия век заедно със съпруга си Джошуа Соске, който умира през 2022 г. Двойката го придобива за 600 000 долара, според публичните регистри.

Първоначално имотът е построен за тогавашния президент на голф клуба Cypress Point Club Хари Хънт. Семейство Соске правят къщата в Пебъл Бийч свое основно жилище, в което израстват децата им. Днес той се използва като ваканционна резиденция от семейството.

През последните няколко години един от наследниците – Стивън, надзирава обновяването на имота. „Искахме да обновим стаите, така че да изглеждат по-модерни, като същевременно запазим наследството и архитектурния стил на дома.“

Оригиналните характеристики на имота, например неговите железни решетки на прозорците и резбовани дървени врати, са запазени и възстановени по време на ремонта. Уникалните подови настилки от дугласка и теракота също са запазени, докато кухнята и основните бани са реновирани.

Стивън отказва да съобщи цената на проекта за реновация, но посочва, че домът много ще му липсва. „Това ще бъде истинска загуба за нашето семейство“, допълва той.

Не е необичайно домовете в Пебъл бийч да носят големи пари. Наскоро друг имот излезе на пазара с цена от 39 милиона долара. Рекордът за най-скъпа къща, продадена в района, се държи от имение от 3 акра, продадено за колосалните 36.9 милиона долара миналата година.