Когато Сатору Кикугава е момче, той прочита книгата „Искам голямо дърво“, в която главният герой търси огромно дърво, за да си построи къща на него.

Тази история му оказва толкова дълбоко въздействие, че след години той се озовава в северната част на Окинава, търсейки възможно най-голямото дърво. Най-накрая се натъква на него в девствените гори.

След като започва строителството през 2014 г., точно това дърво става домакин на Spiral Tree House - едно от двете места за настаняване, отворени за престой в момента в неговия устойчив курорт Treeful Tree House в Наго, Окинава, отворил врати през 2021 г.

С вита стълба, водеща до Spiral Tree House, природата и удобният живот са идеално комбинирани с 360-градусова гледка към джунглата на японския остров, допълнена с релаксиращо пространство на терасата с меки светлини и декоративни възглавници.

Къщата на дърво разполага и с два хамака, две постелки за йога, мини хладилник и фризер, компостна тоалетна, климатик и полудвойно легло.

На близкото дърво се намира AeroHouse, която представлява устойчив луксозен апартамент под наем. Просторната къща с големи прозорци разполага с оборудвана кухня с микровълнова печка, фурна, хладилник и фризер, както и с винарска изба, легло, спалня, душ, тоалетна и дори пералня.

В момента се строи трета къща - Trophy Tree House, чийто дизайн е посветен на японските чайни. Тя ще предлага на обитателите си и зона за наблюдение на покрива.

Сърцето на куррота обаче е Indigo Sauna Tree House, достъпна за групи от до шест души в рамките на три часа. След престоя ви в сауната с прозорци от пода до тавана, можете да се спуснете по пързалка, която ви отвежда до хладните води на река Генка.

Гостите на курорта се възхищават и от храната, която се предлага на място, както и от възможността да вечерят край огъня с приготвена на него скара.

Най-важен обаче е фактът, че устойчивостта е основният стълб на курорта: той е с отрицателни въглеродни емисии, не се употребяват изкопаеми горива, а само възобновяема енергия.

Всички структури също са построени достатъчно високо, така че да получават изобилие от естествена слънчева светлина и да позволят на природата под тях да процъфтява.

„Смятаме, че наемаме пространството на дървото“, обяснява от курорта на сайта му, отбелязвайки, че към водата, отпадъците и строителните материали също се подхожда с оглед на запазване на околната среда.

Преди всичко, Treeful Tree House позволява на гостите да се свържат със зашеметяващата природа наоколо. „В Treeful можете да намерите много начини да се отпуснете сред природата и да забравите за забързаното ежедневие “, посочват от курорта.