Приблизително на 1600 км от бреговете на Португалия се простират Азорските острови - отдалечен вулканичен архипелаг от девет острова, който е на цели светове разстояние от европейския континент.

Част от островната верига е Сао Хорхе - защитен от ЮНЕСКО остров с високи скали, които се спускат рязко до странни плата, простиращи се от основата на възвишенията до океана.

Тези уникални крайбрежни равнини, наречени fajãs, първоначално са създадени от лава или свлачища. Тук е и домът на най-новото допълнение към пейзажа на Сао Хорхе - Fajã Do Belo.

Fajã Do Belo е ваканционен имот, отворил врати през януари 2024 г. под марката Pegasus Lodges, чиято мисия е да предостави на туристите шанса да станат свидетели на непокътната красота и да намерят истинско приключение.

За тази цел Fajã Do Belo се наслаждава на отдалеченото си местоположение и неопитомена обстановка. За да стигнат гостите до курорта, те трябва да вървят пеша.

Това и фактът, че са необходими няколко полета, за да стигнете со самия остров, определя тона на почивката, посочва T+L.

Веднъж пристигнали в имота, гостите се настаняват в една от осемте прецизно изработени вили. Всяка от тях е направена от местен вулканичен камък и разполага с традиционни дървени греди, високи тавани и яркочервени врати и прозорци.

В автентичните азорски вили могат да се настанят между трима и петима души в една до две спални - всички разположени на брега на морето.

Извън яркочервената врата на вилата, гостите на Fajã Do Belo ще открият едно от най-отдалечените места за сърф в Атлантическия океан - почивка с гледка към уникалните fajãs и стръмните скали, с които граничат.

Отвъд тихия плаж, посетителите могат да изследват биосферния резерват Fajãs de São Jorge на ЮНЕСКО, който обхваща целия остров и защитава уникалния му пейзаж от крайбрежни скали, плоски равнини, високопланински ливади и торфени блата.

Това е див и недокоснат рай с тихи туристически пътеки, водещи до скрити езера и водопади, дълбоки каньони, които могат да бъдат изследвани с помощта на въже, и безкрайни възможности за риболов и гмуркане.

За да се подпрепят за приключенията, които ги очакват, гостите на Fajã do Belo получават ежедневно континентална закуска, обяд и вечеря, като всички те се приготвят от местния готвач, специализиран в традиционни азорски и португалски ястия.