Лятото e в своя пик. През последните седмици, заради високите температури, тялото ни е подложено на силни и изтощителни жеги, които оказват неблагоприятно влияние върху кожата, косата и очите ни. Специалисти съветват да избягваме горещите часове на деня, да пием много вода и да се обличаме с по-светли дрехи.

Първото и най-важно нещо, което може да посочим като задължително през тези месеци е слънцезащитата. Слънцето е главният виновник за ускоряването на процеса на стареене. Вредните UV лъчи проникват в дълбоките слоеве на кожата и повреждат колагена, който я поддържа еластична и стегната. Освен това излагането на слънце увеличава риска от различни кожни заболявания, а слънцезащитата е един от най-ефективните начини да намалим този риск и да запазим кожата си здрава.

Слънцезащитните кремове са повече от козметична нужда. Те предпазват кожата ни не само от вредното въздействие на слънчевите лъчите, но и от болезнени изгаряния. Заложете на качествени слънцезащитни продукти с висок SPF и не забравяйте да подновявате слънцезащитата на всеки 2 до 3 часа.

Darik.bg изброява още няколко продукта, които могат да се съберат в дамската ви чанта и да ви помогнат да преодолеете по-лесно летните горещини. 

Повече по темата можете да прочетете тук