Операторът на летище София СОФ Кънект подписа договор със SSP -  водещ световен оператор на обекти за храни и напитки (F&B) в места за пътуване по целия свят. 

В рамките на това партньорство SSP ще въведе топ брандове от индустрията на аеропорта, които ще повишат качеството и разнообразието от предлаганите възможности за хранене, достъпни за пътуващите.

Новото сътрудничество има за цел да трансформира заведенията за хранене на летището, като предостави на пътниците достъп до някои от най-известните и обичани международни и местни кулинарни брандове.

Сред водещите световни брандове, които ще присъстват на летище София, са: Starbucks, Burger King и TGI Fridays, както и утвърдени, международно признати SSP брандове, като Levito - Pizza Pasta, Negroni, Camden Food Co., Ta.Sh.Ba, Upper Crust, Soul & Grain, Dao Dao – азиатска кухня, и местните - Meshana - Taste of Bulgaria и Bar 09-27.

Главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро заяви:

„Радваме се да си партнираме със SSP, за да създадем зона за храни и напитки от световна класа на летище София. Този договор е доказателство за нашия ангажимент да подобрим пътническото преживяване и да превърнем летище София в 5-звездно регионално летище“.

Джордж Антониу, управляващ директор на SSP за Източна Европа и Близкия изток, добавя:

„Горди сме, че работим в сътрудничество със СОФ Кънект, за да създадем още по-добро преживяване на летище София. Нашата силна и иновативна гама от международни и местни брандове и авангарден дизайн, както и нашето разбиране за потребностите на пътниците, ще ни позволят да създадем среда, която улавя истинския дух на гостоприемство и традиция, което е част от българската култура. Тези великолепни барове, ресторанти и кафенета ще затвърдят репутацията ни на този важен нов пазар.“

Как ще изглежда новата зона за хранене?

Въвеждането на експертизата на SSP ще донесе най-добрите световни практики в управлението на хранителните услуги, иновациите и удовлетвореността на пътуващите на летище София.

Партньорството предвижда изграждането на модерна зона за хранене в съответствие с най-добрите международни практики и индустриални стандарти.

В центъра на зоната за хранене ще има просторна част за сядане, както и външна тераса, която ще предлага разнообразие от видове места за сядане, което ще подобри комфорта на клиентите и цялостното преживяване на пътниците.

Проектът ще се реализира на няколко етапа, като ще започне с първите два обекта – Starbucks и Camden food Co., които се очаква да заработят в началото на 2025 г., предлагайки на пътниците богато разнообразие от напитки и прясна храна, като значително ще допринесат за продължаващата трансформация на летище София.

Изображения на новата зона за хранене на летище София ще откриете в нашата галерия:

Как ще изглежда новата зона за хранене на летище София?