Основателят на Oracle Лари Елисън притежава 163.7 млрд. долара, което му отрежда петото място в класацията на сп. Forbes на най-богатите хора в света.

Милиардерът е похарчил над 300 млн. долара от парите си, за да купи луксозниятхотел Eau Palm Beach Resort & Spa, намиращ се южно от Палм Бийч във Флорида. 

Той разполага с 309 стаи, а продавач по сделката е лондонският фонд Lewis Trust Group, купил го през 2003 г. за сумата от 67.5 млн. долара. 

Eau Palm Beach Resort е поредната придобивка в имотното портфолио на Елисън, което нараства значително през последните години. През 2022 г. мириардерът купува имение с площ от над 5870 кв. м в Палм Бийч за 173 млн. долара от друг богаташ – Джим Кларк. По това време сделката е най-голямата в историята на щата Флорида. 

Елисън притежава четири имота и в Нюпорт, Роуд Айлънд, включително и имението Astor, купено през 2010 г. за 10.5 млн. долара. В имота са инвестирани още 100 млн. долара, с което той е превърнат в музей на притежаваните от него произведения на изкуството. 

Впоследствие Елисън купува и три съседни имота, според информация на The Newport Daily News.

През 2012 г. той придобива 98% от хавайския остров Ланай за 300 млн. долара от председателя на Dole Food Дейвид Мърдок. В Калифорния милиардерът притежава няколко имота в Малибу, както и един в Уудсайд. 

Хотелското портфолио на Елисън също се увеличава. В Хавай той притежава Four Seasons Resort Lanai и Sensei Lanai, а в Калифорния - Nobu Ryokan Malibu, Nobu Hotel Palo Alto, Hyatt Regency Lake Tahoe (купен за 345 млн. долара) и Sensei Porcupine Creek. 

Новопридобитият Eau Palm Beach Resort & Spa се намира на мястото на известен клуб, събирал между 50-те и 70-те години на миналия век семействата на едни от най-богатите хора по това време в САЩ – Вандербилд, Рокфелер, Форд и други. 

Разположеният на 32 дка хотел има два басейна, девет ресторанта и бара, фитнес център, тенискорт, спа център и зали за срещи. 

Цените в хотел за септември започват от 467 долара на вечер, но за гледка към океана ще трябва да платите 754 долара на нощувка. Апартаментите пък са с цени от 2 769 долара. 

Хотелът се намира само на 11 км от имението на Доналд Тръмп Mar-a-Lago и в последните години е любимо място за почивка на чуждестранни делегации. В него отсядат китайският президент Си Дзинпин и съпругата му по време на гостуването си във Флорида преди 7 години.