По света има 2 640 милиардера, сочи годишната класация на сп. Forbes.

През настоящата седмица стана ясно, че общото състояние на шестимата най-богати хора в света доближава 1 трилион долара.

Какво обаче са изучавали шестимата милиардери? Отговорът на този въпрос ни дава Study International.

Илон Мъск

Още като дете Мъск чете цялата Енциклопедия Британика. На 19-годишна възраст кандидатства за канадско гражданство, знаейки че така най-лесно ще може да емигрира в САЩ. Докато чака документите си, той прекарва пет месеца в Университета на Претория в Южна Африка.

Мъск пристига в Канада през юни 1989 г. и се записва в Университета Куинс в Онтарио. Две години по-късно се прехвърля в Университета на Пенсилвания, където получава бакалавърска степен по физика и бакалаварска степен по икономика от Wharton School.

Бернар Арно

Началното си образование Арно получава във френските Рубе и Лил. През 1971 година завършва елитното инженерно училище Polytechnique и започва работа в компанията на баща си.

Три години по-късно Арно убеждава баща си да смени предмета на дейност на компанията и се насочва към недвижимите имоти, а по-късно и към сектора на луксозните стоки. 

Днес компанията му LVMH притежава 75 от най-известните луксозни брандове в света.

Джеф Безос

Основателят на Amazon показва своята предприемаческо мислене още като ученик. Работейки в McDonald’s той организира десетдневен образователен лагер за деца с такса от 600 долара. Общо шест деца се записват, като всички те са между 4 и 6-ти клас.

Безос завършва Принстън, където учи компютърни науки. Още като млад той е на мнение, че бъдещето на човечеството не е на тази планета.

Лари Елисън

Милиардерът първо се насочва към Университета на Илинойс, защото искал да стане лекар. Разбира, че това не е за него и се мести в Университета на Чикаго, където открива страстта към програмирането. 

Елисън се оттегли от управлението на основаната от него софтуерна компания Oracle през 2014 г., след като прекара на позицията главен изпълнител директор 37 години.

Уорън Бъфет

Известният като „Оракула от Омаха“, Бъфет е сред най-успешните инвеститори в света.

Не много известен факт е, че Бъфет не успява да влезе в Харвард, след като не е одобрен на събеседването. 

Приет е в Университета на Небраска, където завършва бизнес администрация, след което получава магистърска степен по икономика от Колумбийския университет.

Именно там той среща своя ментор Бенджамин Греъм.

Бил Гейтс

Гейтс посещавал училище в Сиатъл, където се запознава с Пол Алън. По-късно двамата основават Microsoft.

Още като 13-годишен той програмира първата си компютърна игра. 

Като тийнейджър изкарва 1590 от 1600 точки на изпита SAT, тъй че за никого не е изненада, че по-късно е приет в Харвард.

Любовта му към компютрите го кара да напусне престижния университет, за да се съсредоточи върху развитието на компанията си.