Над 300 купувачи от САЩ вече са заплатили депозити за първия електрически модел на Rolls-Royce преди неговото представяне, заяви главният изпълнителен директор на компанията пред CNBC.

Според Торстен Мюлер-Отвос, кандидат-купувачи са посещавали централата на компанията в Гудуд, Англия, за да зърнат модела Spectre, който беше официално представен вчера с начална цена от 413 000 долара.

Моделът Spectre e купе с две врати и е по-елегантен от типичния Rolls-Royce. Електромобилът е с пробег от 320 мили (515 км), максимална мощност от 577 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди.

Rolls-Royce възнамерява до 2030 г. цялата продуктова гама на компанията да бъде от изцяло от електромобили.

Мюлер-Отвос заяви, че има купувачи, които са заплатили депозит още преди да са видели автомобила.

Колата е най-скъпото електрическо купе на пазара и определя изцяло нова категория, която от Rolls-Royce наричат “Ултра луксозно електрическо супер купе.” Междувременно, тази седмица General Motors представи своя електромобил Celestiq, чиято базова цена е над 300 000 долара.

Мюлер-Отвос е отказал да предостави конкретни цели за продажбите на модела Spectre. През 2021 г. Rolls-Royce отчете рекордна година по отношение на продажбите и производството, доставяйки 5 586 автомобила.

Някои от отличителните черти на Spectre са осветената предна решетка и новата дигитална интелигентна система на име Spirit. Популярната емблема “Духът на екстаза”, която стои на предния капак на автомобилите от марката, също е променена.

Като специална опция в Spectre ще се предлага имитация на звездно небе с над 5 500 звезди по тавана и вратите на автомобила.

“Spectre е най-идеалният продукт, който Rolls-Royce някога е произвеждала,” заяви Мюлер-Отвос.