Крал Чарлз III – новият британски монарх, може да е ваш домакин през следващата ви ваканция. И не, не говорим за отсядане в Бъкингамския дворец.

Както се оказва, кралят е голям фен на Трансилвания (да, родното място на граф Дракула), като е купил дом в румънския регион и го е превърнал в къща за гости, на която посетителите да се наслаждават, според Reuters.

Става дума за реставрира саксонска вила от 18-ти век в трансилванското село Вискри, която кралят купува, когато посещава региона за първи път през 1998 г. и се влюбва до уши в красотата му.

Домът, официално известен като Zalán Guesthouse, е на разположение за нощувки, като приходите отиват към местна благотворителна фондация, съобщава T+L.

„Принцът на Уелс се надява, че неговата къща за гости ще подтикне повече хора да посетят Трансилвания и по този начин ще насърчи устойчивото развитие“, се обяснява на уебсайта на къщата за гости. „Приходите отиват за фондация „Принцът на Уелс“ в Румъния, член на благотворителните организации на принца.“

Част от имота е превърната в център за обучение, за да помогне за „осигуряването на препитание в румънските села“, като се преподават традиционни занаяти и селски умения.

Гостите на имота могат да очакват както забележителен, така и традиционен престой, благодарение на античните мебели и ръчно тъканите вълнени килими. На тяхно разположение са и общите части на дома, включително хола и трапезарията, където специализиран персонал приготвя ястия в семеен стил от местни продукти.

Престоят на база ол инклузив предлага и разходки, вечери на открито, а през зимата разходки с шейни, теглени от коне, с греяно вино.

Гостите могат да резервират пакет ол инклузив, който включва напитка за добре дошли и вечеря при пристигане, обиколки, местни входни такси, транспорт и закуска при заминаване, за между €157 до €167 на човек на вечер.