Борсовите индекси на Уолстрийт регистрираха трето поредно повишение във вторник, тъй като слабите икономически данни засилиха очакванията, че агресивната монетарна политика на Федералния резерв вече дава плодове и в близко бъдеще централните банкери може да забавят темповете на повишаване на лихвите.

Спадащата доходност на държавните облигации също оказа подкрепа на капиталовите пазари отвъд ОКеана.

Широкият индекс S&P 500 отчете повишение от 1.65 във вторник, като вече си възвърна около 8% от стойността спрямо достигнатото на 12 октомври дъно.

Сред 11-те основни икономически сектора в S&P 500 всички, с изключение на енергетиката, отчетоха печалби, като недвижимите имоти се радваха на най-голям ръст.

След края на сесията технологичните гиганти Microsoft и Alphabet представиха по-слаби данни от очакваните, което доведе до спад на акците им с около 7%.

Това помогна за понижаване на фючърсите на S&P 500 с почти 1%, което предполага, че в днешната борсова сесия по-късно днес индексите вероятно ще отворят "на червено". 

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се увеличи - на фона на надеждите, че Федералният резерв може да започне да намалява усилията в битката срещу инфлацията.

Макроикономическите данни от вчера показаха забавяне на ръста на цените на жилищата и влошаване на доверието на потребителите. 

До този момент 129 от компаниите в S&P 500 са публикували финансовите си отчети за третото тримесечие. От тях 74% са надхвърлили консенсусните очаквания, според Refinitiv.

На валутните пазари щатският долар отчете леко понишение, след като вчера стана ясно, че няколко големи китайски държавни банки са продавали щатски долари, за да подкрепят отслабващия юан.

Ходът им идва на фона на нарастващия натиск върху китайската валута през последните седмици. В началото на седмицата юанът достигна най-ниското си ниво от декември 2007 г. насам.

Петролът регистрира понижение в сутрешната търговия, като фючърсите на американския лек суров петрол отбелязаха спад от 0.6% до 84.79 долара за барел, а тези на сорта брент отстъпиха с 0.8% спрямо вчерашните си нива до 91 долара за барел. 

Статистиката в САЩ показа, че запасите от суров петрол са нараснали с около 4.5 милиона барела през седмицата, приключила на 21 октомври.

Ръстът надвишава консенсусните прогнози на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, които бяха за увеличение от около 200 000 барела.

Въпреки че нарастването на запасите от суров петрол засилва страховете от наближаващата глобална рецесия, която ще намали търсенето, продължаващите ограничения в предлагането оказват известна подкрепа на цените.