Central Park Tower в Ню Йорк е на път да загуби короната си на най-високата жилищна сграда в света.

Очаква се да я детронира „хиперкула“ в Дубай, издигаща се на 472 метра в облаците, съобщава Daily Mail.

Сградата, наречена Burj Binghatti Jacob & Co Residences, е съвместен проект на компанията за развитие на имоти Binghatti и производителя на часовници Jacob & Co.

Central Park Tower има 98 етажа - планът е "ултра луксозната" Burj Binghatti Jacob & Co Residences да се похвали със 100 от тях.

И не само височината ще привлича вниманието. Илюстрации показват как сградата ще носи „корона“ с форма на диамант.

Проектантите й обещават, тя да „стои разкошно в сърцето на най-известния финансов район на Дубай - Business Bay“.

Интериорът също ще бъде бляскав – на стоте етажа ще са разположени пищни жилища с две и три спални.

Хиперкулата ще предлага на обитателите си специален консиерж екип с а ла карт услуги, като дневни грижи, бодигард, шофьор и частен готвач.

Междувременно, на върха на Burj Binghatti Jacob & Co Residences ще има „пет от най-луксозните и ексклузивни мезонети в Дубай“.

Джейкъб Арабо, председател и креативен директор на Jacob & Co, ги описва: „Носейки се на върха на света, те предлагат безкрайна гледка към силуета на града. Вдъхновени от нашите колекции часовници, тези мезонети ще се състоят от три типа, всеки кръстен на Jacob & Co Fleurs De Jardin, Astronomia или Billionaire".

Интериорният дизайн на пентхаусите ще бъде вдъхновен от тяхната уникална естетика. Както подсказва името, Мезонетът на милиардерите ще е перлата в короната на сградата.

Кулата ще бъде дом и на „ексклузивен“ частен клуб, включващ „обширен инфинити басейн“ и „огромен“ салон.

Мухамад Бингхати, главен изпълнителен директор и ръководител на отдела за архитектура на Binghatti, казва: „Това, което Binghatti прави в областта на недвижимите имоти, създайки марка чрез различна философия на дизайна и архитектурна идентичност, е много подобно на това, което Jacob & Co правят в света на бижутата и часовникарството.“

Понастоящем все е още не е ясна датата на откриване на Burj Binghatti Jacob & Co Residences.