Възможността за резервации на новия внушителен хотел в Дубай Atlantis The Royal вече са на разположение на туристите.

Курортът е разположен на архипелага от изкуствени острови Палм Джумейра и има привлекателен дизайн, който се откроява дори на фона на изумителния градски пейзаж на Дубай.

Той предлага 795 стаи, чиито цени започват от $850 на вечер, разположени в шест кули и подредени в блокове, напомнящи играта Jenga.

Диамантът в короната на Atlantis The Royal е „развлекателно изживяване“ на открито, което образува мост в средата на курорта на 22-ия етаж и разполага с 90-метров инфинити басейн.

Други акценти включват първия по рода си коктейл бар на шеф Хестън Блументал, включващ „най-големия в света аквариум с медузи“, първия по рода си басейн и плажен клуб на ресторант Nobu, два километра частен плаж и водни фонтани, които „бълват огън“.

Най-впечатляващите стаи в курорта – дъщерна собственост на хотел Atlantis The Palm, ще бъдат 44-те луксозни апартамента и Signature Penthouses, всички от които имат частни инфинити басейни, „елитна икономска услуга“ и меню с възглавници.

Всички стаи, посочват от курорта, ще „предоставят ултралуксозни щрихи“, които включват „специална селекция от удобства от луксозни марки, включително Hermes, Frette и Graff“.

Те ще бъдат и високотехнологични, като гостите ще могат да контролират температурата, осветлението, телевизора и други удобства чрез мобилните си телефони.

Опциите за храна и напитки също са вълнуващи, като на гостите се предлагат ястия от „готвачи-пионери“ и „преживявания, спиращи дъха“ в 17 ресторанта и бара, пише Daily Mail.

Коктейл барът на британския готвач суперзвезда Блументал е определен да бъде един от най-фотографираните, благодарение на високия 6.5 метра аквариум, в който са събрани 4000 лунни медузи.

Озаглавена „Резонанс“ от Хестън Блументал, тази нова концепция „ще предложи запомнящи се кулинарни изживявания чрез обмислени, щателно изработени и сложни коктейли, храна и шоу“.

В курорта ще се помещава и ресторанта Blumenthal's Dinner, чийто оригинал в Лондон може да се похвали с две звезди Мишлен.

Други „кулинарни икони“, отворили ресторанти в Atlantis The Royal, включват Гастон Акурио, Ариана Бънди, Костас Спилиадис и Хосе Андрес.

Междувременно, онези, които искат да купонясват цяла нощ, могат да се насочат към 22-ия етаж – Cloud 22.

Пространството предлага ВИП кабинки със собствени малки басейни, бар за плуване и блестяща DJ кабина във формата на глава.

Със заявка да се превърне в емблематична дестинация за развлечения и нощен живот в Дубай, празнуващите могат да танцуват през деня и през нощта с най-добрите диджеи в света на фона на блестящия силует на града.

Има и „нощно парти изживяване“ в съседство на 22-ия етаж в паназиатския ресторант Ling Ling, предлагащ и „360-градусова гледка към Арабския залив“.

Без съмнение гостите също ще бъдат заслепени от водните фонтани, които са „проектирани от световния авторитет по водни съоръжения Wet Design“.

Курортът е дом на огромен набор от водни инсталации. Това включва великолепния Skyblaze - фонтан, който диша огън и е първият и единствен постоянен фонтан с огън и вода в Близкия изток.

Курортът ще бъде отворен за гости през 2023 г., като през януари ще има грандиозно „голямо откриване“ с множество звезди. Заявката е то да повтори старта на Atlantis The Palm през 2008 г. , когато сред гостите бяха Робърт де Ниро, Джерард Бътлър и Кайли Миноуг.

Резервациите са отворени от 31 октомври за престои от 2023 г. нататък.